Janneke Jager - Fantoomgeluk

10 september 2022
Aanvang 20:30 uur
Categorie: Cabaret

Entreekaart € 15,00
Entreekaart Vrienden van de SKKW € 13,00

Wanneer Janneke (de stralende ster in de hoofdrol van HAIM) op zolder struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar tienerkamertje, te dromen over ‘later’ en worden een paar dingen haar al snel volkomen duidelijk.

1 Dat vroeger niet alles beter was – zoals haar erbarmelijke muzieksmaak én haar dubieuze kapsels.

2 Dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten, al dan niet fonetisch.

3 Dat alles behoorlijk anders is uitgepakt dan ze toen hoopte én kon vermoeden. Maar is dat erg? En kan het nog anders?


Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als …?

De roots van Janneke Jager liggen in Groningen. Ze timmert al wat jaren aan de weg in cabaretland vanuit haar thuisstad Utrecht, waar ze de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival won. Janneke stond in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival en speelde bij De Cabaretpoel met onder andere Thijs van de Meeberg, Patrick Nederkoorn en Marco Lopes. Guido Weijers programmeert haar tijdens zijn Comedy Festival. In 2019 werd haar ode aan haar geboortestad waar Duncan Laurence de muziek voor schreef, een ‘viral’ hit op social media waarmee ze landelijk veel belangstelling trok.

‘Fantoomgeluk’ wordt het vervolg op haar succesvolle programma ‘Femme Façade’ waarmee ze steeds meer als cabaretière voet aan de grond krijgt.

‘Fantoomgeluk’ - een fout-nostalgische cabarettrip.

Foto: Ellen van Doorn


­