Pieter Jouke - Sluikstort - try-out

17 november 2023
Aanvang 20:30 uur
Categorie: Cabaret

Entreekaart € 16,00
Entreekaart Vrienden SKKW € 14,00

‘Sluikstort’ is de zevende voorstelling van Pieter Jouke. En zoals hij altijd zegt: ‘Ik maak eerst zes oefenvoorstellingen.’ Dus eigenlijk kan het niet anders dan dat dit zijn meest bijzondere voorstelling wordt. Maar ja. Hij zal ook wel weer een achtste maken, solo.

Jouke excelleerde op de buis bij het onelinersgezelschap van Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor veel radio-en tv-programma’s, Pieter werkt mee aan Dit Was Het Nieuws en eerder aan het satirische programma Zondag Met Lubach en De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO), hij was te horen bij De Taalstaat, bij Giel op Veronica. Hij presenteerde CQC, was te zien bij De slimste mens en bij Koppensnellers. Jouke is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek). Verder maakt hij deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) waarmee ze in de in de theaters spelen.

Dolf Jansen over Pieter Jouke: ‘Ga die man zien!’

Daniël Arends over Pieter Jouke: ‘Hij is briljant … zorg dat je erbij bent … mis het niet.’

NRC ****: ‘... Jouke is uitgegroeid tot een alternatief voor Herman Finkers en Kees Torn, taalkunstenaars die momenteel niet op de podia te vinden zijn. ... zijn associaties zijn geestig en vindingrijk...’

Fotograaf: Thierry Schut

­